13.7.2018: paras kesä

Kesän alkupuolisko on ollut aivan huikea. Jo loppukevät oli yllättävän lämmin, ja nyt eletään taas pitkää hellejaksoa. Kirkasta taivasta, yli 20 (jopa yli 25) asteen lämpötiloja, ei pilvisyyttä, ei sadetta, ei kylmää. Juuri nyt Lappiin on annettu jopa hellevaroituksia, ja pari päivää sitten kesän lämpöennätys meni rikki Sodankylässä (30,1 astetta muistaakseni).

Eikä ole edes kamalasti sääskiä!

Toki kesäkuussa oli viileämpiäkin jaksoja, mutta ne ovat olleet niin ohimeneviä, että päällisin puolin kesäfiilis on hyvä. Aivan erilainen kuin viime vuonna, jollon melkein koko kesä oli säiltään surkea. Viime kesältä tuttua säähän turhautumista ei ole tapahtunut, ja minusta tuntuu, että tällä lämpö- ja aurinkolatauksella ensi talvikin sujuu sutjakkaammin.

Yleensä en ole kuuman ystävä, mutta viime kesä ja talvi ovat nyt vielä sen verran tuoreessa muistissa, että nautin tästä nyt aivan täysillä. Uimassa olen käynyt melkein päivittäin, mm. Kitisessä, Ounasjoessa, Vaalajärvessä, Hopialammessa ja mökkiviikonloppuna myös Kemijoessa. Nyt vedet alkavat olla paikoin niin lämpimiä, että raikastava vaikutus ei ole pitkäkestoinen.

Joen vesi on matalalla ja myös kaivoa pidämme silmällä, koska sade on ollut niin vähäistä. Lähteensilmä takapihalla on täysin kuiva.

Jokunen poro välillä jolkottaa tietä pitkin talon ohi. Rumin karvanvaihtoaika on jo takana päin. Turisteja on paljon.


Kommentit

Suositut tekstit

Instagram